torsdag den 15. september 2011

Courgette/gulerod/banan muffins

... også kaldet madpakke muffins. En fantastisk lille, super sund, muffin, som min mor altid lavede da jeg var lille, så man kunne få noget lidt specielt med i madpakken. Dem lavede jeg så for første gang i flere år i går, og de er stadig lige så gode som den gang.

2 dl fuldkorns-hvedemel
1½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 spsk. kanel
½ tsk. salt
1½ dl sukker
2 store æg
4 spsk. madolie
2 bananer
4½ dl fintrevet courgette og gulerod


Sukker og olie blandes i en skål. Æggene piskes i - et ad gangen. Mos bananerne (må gerne være godt modne) og bland dem i. Mel, bagepulver, natron, kanel og salt blandes i en seperat skål. Bland halvdelen af melblandingen i æggemassen. Bland det fintrevede courgette og gulerod i. Tilsæt resten af melblandingen.

Bages ved 200 grader. Hvor længe kommer an på størrelsen. Det kan være en god idé at sætte papirformene ned i muffinpander, da de løber nemt ud.

Når kagerne er færdige kan de godt virke ubagte i midten, når man brækker dem op. Men sådan skal de se ud. Bare de er blevet let gyldne ovenpå, så er de good to go.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar